середу, 4 березня 2015 р.

Лижний похід в Карпатах в лютому 2015р.


Ходили лижний похід в Карпатах з 14 по 22(23) лютого під моїм керівництвом (одиничку). У порівнянні з минулим моїм лижним походом на новий рік це таки був повноформатний лижний похід, а не похід з лижами :)




Льоша розсікає на лижах

Маршрут:

с.Бистриця- перевал Легіонів - долина р.Плайська - долина р.Бистрик - дол.р.Лімниця - с.Осмолода - дол.р.Молода - пол.Гича -  вододільний хребет - пер.Торунський - хребет до г.Гнилище - г.Велкий верх - Славське.

Коротко про це:


Погода радувала: вночі було не холодніше -15 (може й холодніше було, але не заміряно), вдень на сонечку зовсім лафа і тільки зовсім трохи було підлипу.
В цілому майже весь похід сонячно і майже без опадів.

Снігу в цілому достатньо було - ми навіть з точки старту поїхали і так на лижах і пересувалися там де не було закатано машинами (а в останні 2 дні - снігоходами), а такого було порівняно мало: за перші 3 дні наприклад 2-3 км із 25-и (в другий і третій день було досить переалазів по долині Плайскої.

В районі Осмолоди очікувано що освоювали прийоми носіння лиж і "жучіння" - так як там по долинах закатана дорога. Але вже вище Піскаського лісництва чекала вона - недобудована лісоробна дорога із нетронутим і незанастованим снігом - тільки ти, лижі і лижня і той парень/дівчина який її робить попереду тебе. Ну або ти той самий хто ріже лижню в свіжаку. КАЙФ короче кажучи :)  І головне що так не раз і не два за похід :)

А далі по хребтам через Торунський перевал до Високого верха переважно на лижах.

Якщо хтось буде йти по нашому маршруту - зверніть увагу на траверс Вишківського Горгана. Назва самодостатня: не дивлячись на те що через нього проходить аж 2 маркованих маршрута в комплекті вам надаються:
участки молодняка ще не марковані і не прорізані,  досить круті підйоми із напряжними неочевидними зимою маневрами, непогані крутенькі спуски, все це приправлено зачастую снігом "по розвилку і вище", благо в лютому він уже злежаний і ногами тропиться "більш- менш". Чого ногами? бо це той випадок і пішки фігово і на лижах не дуже (бо ще й адский підлип був). Так і довелося пройти немалу частину підйому не на лижах :( 
Короче кажучи вимотались в цей день суттєво.

В останній день активної частини порадували "матрасників"  на гірсколижному курорті "Захар Беркут" спуском на туристичних лижах із рюкзаками по чорній трасі:)

Так як у нас залишався ще один запасний день, то ми скинули дверку від Камаза  рюкзаки та одягли карвінгові лижі із гірскими кріпленнями і гірсколижні боти і поїхали кататься на тростян.

За цей день умудрилися зламать орендовану лижу, я собі зуба карманкою (!) і ще багато чого:)  Але покаталися по чорних трасах вже як напівцивільні люди (напів бо наш одяг контрастував із оточуюючими :)

Короче в цьому поході було все як треба:
  • Походне пересування на туристичних лижах по вміру жорсткому рель’єфу: були і торування лижні і впавші дерева, і по річці йшли, по пухляку спускалися, підлип, тормозілки, по замерзлій колії фігачили ...
  • Лижі носили на собі і тягали на жучкі (в тому числі в молодняку)
  • як мінімум -15 морозу на ночівлях, але пічка рулить :)
  • легенький вітерець на хребті зловили (день туди-сюди і ми мабуть вляпалися б, а так повезло)
  • Навалялися сушин, попробували кострову сітку і тросік 
  • гітара, поломана і починена на ПВД, поломана і починена скотчем в поході... І таки грали,  і таки співали
  • катання на гірсколижному курорті в якості бонуса.

1 коментар:

  1. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

    Giaonhan247 chuyên dịch vụ mua vòng tay pandora từ dịch vụ order hàng mỹ hay nhận mua nước hoa pháp từ website nổi tiếng hàng đầu nước Mỹ mua hàng ebay ship về VN uy tín, giá rẻ.

    ВідповістиВидалити