середу, 17 червня 2015 р.

Будні підготовки маршрута походу

Якщо перед підговокою походу Вам скажуть "та там заходжений район", то це ще нічого не значить...

Не далі ніж сьогодні накотило "множинне...дежавю" :)


  •  2011 рік. Трійка в Катунських білках на Алтаї. Першопрохід вершини. Відсутність свіжих описів на багато перешкод (зловили веселий берг на першому ж перевалі 1Б :))
  • 2012 рік. 4кс Кавказ, Безенги. Чомусь на "заходженому Кавказі" постійно будуємо місця для ночівлі, майже не описаний каньон Дихсу, трава з деревцями (!) на льодовику...
  • 2013 рік. Я веду двійку в Аладаглар, Туреччина. Тоже казалось би захожений район. Вперше повністю пройшли один перевал, пройшли по новому варіанту інший, пройшли "проти шерсті" третій... По результатам підготовки і похода нефігово обновив карту-схему Пурікова.
  • 2014 рік, зима. Лижний похід в Карпатах. От казалось би де немало б бути засад, але ... по лижним одиницям інфи як кіт наплакав. Ну навіть просто різні нитки маршрутів буває важко знайти. По форумах видно що готувалися (іноді просто чув про похід), а інфи немає :(
  • 2014 рік (ага, там інформативний звіт "в процесі" можливо навічно :() Кичик-Алай, Киргизія. Мала бути пятірка, вийшов некатегорійний похід. В районі який за попередні 2 десятка років ніби непогано "заходили": повний першопрохід перевала, першопрохід вершини(вершинка проста, але ми тура так і не змогли найти).
В усих цих випадках шибко не потрібно було чогось "городить", просто подивиться трішечки в сторону (те що перевали і вершини про які тут кажу не вище 1Б-2А каже теж нам про те що це не "з нудьги лізти на стіни", а більш-менш логічні перешкоди)


І от я зараз в активній фазі планування(чи в завершальній, тут як подивиться) маршрута в Заілійському Алатау (Казахстан). Ну Ви вже догадалися що район "захожений?" :)

Ну якщо глянуть на центральну частину (між долинами Прохідної і Чиліка)
А от якщо глянуть на західну частину (Особливо долина Аксая і все що західніше):
  • пачка перевалів які є в класифікаторах, але не привязані в Вестровському каталогі
  • ще декілька (з одного такого я і збираюсь стартонуть) взагалі відсутні в класифікаторах
  • Більше 400 квадратних км просто білої карти OSM (при тому що в центральній частині і перевали, і хребти, і річки з озерами досить нормально позначені). Це при тому що, супер хребтовок аля Зав’ялов чи Пуріков тут теж пока не зустрічав.
Не те щоб люди там не бувають, - бувають. Але маємо те що маємо :)

Фото Olga Kulakova

Немає коментарів:

Дописати коментар